sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Supermummo < 3

Tänään kisailtiin piiitkästä aikaa mummelin kanssa. Suunnattiin aamusella Ruokolahdelle, missä Allan Matsson tuomaroi kolmosille kolme rataa :)

Ensimmäisena kisaltiin agiradalla. Rata ei vaikuttanut ylivoimasen vaikealta. Toki radalle pari killeriä mahtui, mutta muuten aika easyn oloinen :) radalle lähtö jännitti yllättävän paljon, mutta koira onneksi toimi ja kulki niin kuin aina ennenkin :) Rata eteni sujuvasti ja olen erittäin tyytyväinen, paitsi että aan alastulolta otettiin kontaktivirhe :O kontaktivirheitä harvoin meille sattuu, mutta nyt sit tuli, ei mahda minkään. Chocon kisakontaktit ei ole koskaan ollut mitenkään nättejä, mutta luulenpa että tuon ikäselle koiralle ei kannata enää opettaa uusia temppuja ;)

Seuraavana kisattiinkin sitten hyppyradalla ja tämän radan hankalin kohta taisi olla kepeille vienti. Todella pitkän suoran jälkeen avokulma kepeille, joka on meidän ehkä suurin heikkous. Arvasin jo melkeinpä etukäteen että en ehdi kepeille ajoissa, ja niinhän siinä sitten kävi. Choco kiilasi taas törkeästi miun eteen, jolloin miun oli pakko väistää että en juokse koiran päälle. Choco ampaisi kolmanteen väliin, ja ei muuta kun keppien aloitus uusiksi. Tuo on oikeasti tosi ärsyttävää kun koira tuuppaa itsensä eteen. Ei paljon kunnioita. Keppivirhe ei ollut kyllä ainoa virhe tällä radalla, sillä ensimmäinen rima tuli alas, sekä sen lisäksi vielä toinenkin rima. Rimathan oli siis 45cm korkeudessa, ja myö ollaan treenattu max. 40cm korkeilla rimoilla. Jatkossa treenataankin sit niin että osa rimoista on 45cm ja osa 40cm :)

Viimenen rata oli taas ihan perus agirata, ja löytyihän täältäkin muutama killerikohta. Alkua mietin pitkään miten teen, mutta tapa jolla sen ohjasin ei tuntunut hullummalta. Olishan siinä voinut kikkailla, mutta vähän pelkäsin rimojen puolesta ja otin sitten varman päälle, mikä ei ollut yhtään huono idea ;) pikkasen koira meinas valua muutamassa kohdassa, mutta ei mitenkään älyttömän pahasti. Aan kontakti oli taas tosi surkea, mutta asiaa ehkä hankaloitti se, että aan jälkeen jatkettiin samaan suuntaan kun mistä tultiin aalle. Näin ollen en siis voinut saattaa koiraa alas asti kontaktilla, jolloin se loikkasi melko korkealta, mutta osui kuitenkin kontaktille :)

Aan jälkeen lähdettiin taas ilkeälle suoralle hyppy-muuri-putki ja tuon suoran jälkeen takaakierto hyppy. Okei, takaakierto hyppy oli siinä linjassa että se ei kamalan paha ollut, mutta silti sen onnistuin MELKEIN sössimään ;) unohdin vetää koiraa hypylle, joten Choco meinas tulla hypystä ohi, mutta sain sen täpärästi käännettyä takaisin hypylle. Tuomari oli kuulemma jo näyttänyt kieltoa, mutta oli sitten kuitenkin perunut sen ;) puomin kontakti oli surkea, mutta loppusuora hyvä. Rimat eivät tällä radalla kolisseet, ja muutenkin oli suht hyvä rata meille. Maalissa en vielä uskaltanut hehkuttaa nollaa, sillä olin hieman epätietoinen tuosta yhdestä sähellyksestä. Tulosten ilmestymisen jälkeen miulta pääs itku, sillä mummokoira 10-v nappasi NOLLAVOITON tältä viimeiseltä agiradalta!!!! <3 Chocon ensimmäinen nollavoitto agiradalta, joten olo oli/on sanoinkuvaamaton. Muutaman kyyneleen tirautin koska olin niiin onnellinen! Choco on vaan semmonen supermummo joka ei juurikaan hyytynyt vaikka päivä olikin melko pitkä <3

Juuri ennen tätä viimeistä rataa sanoin että ihana kisata kun ei mitään erityisiä paineita ole. SM- ja karsintanollat on ollut kasassa jo pitkään. Sanoin myös että vaikka Choco nyt voittaisi, en usko että se pystyisi saman uusimaan enää vuoden päästä, joten voittokaan ei ole niin tärkeää. Mutta niin mummo näytti että hän ei ole vielä vanha, vaan pystyy ihan samaan kuin nuoremmatkin!! Miun pieni supermummo <3

Videot lisään kunhan tämä bloggeri suostuisi ne lataamaan :)

Seuraavan kerran kisaillaankin sitten Nastolassa Suomen mestaruudesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti