sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Agia ja mätsäriä

Tänään olikin vuorossa pitkästä aikaa Tuijan treenit Chocon kanssa. Edelliset Tuija-treenit jäi väliin, joten viimeksi ollaan treenattu Tuijan komennuksessa pari kuukautta sitten. Mummo oli oikein mainiossa vireessä tänään ja kulki niin hienosti :) ohjaaja vain vähän töpeksi, joten jouduttiin muutamaan kertaan hiulaamaan, mutta oikein tyytyväinen olen tämän päivän treeneihin!

Tänään tajusin sen kuinka tärkeässä roolissa ohjaajan katse on agilityssä. Sitä ei oikein ole aikaisemmin ajatellut/tajunnut, mutta tänään tajusin. Radalla oli melko haastavan tuntuinen leijeröinti, mutta kunhan suuntasin katseen leijeröitävän hypyn ohi, tuli koirakin nätisti sinne minne pitikin :) ensimmäisillä kerroilla miun katse oli enempi leijeröitävään hyppyyn, joten siellähän se koirakin oli, mutta katseen siirron jälkeen tuli niin hienosti!

Saatiin myös taas treenin aihetta. Muuten rata sujui oikein hienosti, mutta putki-puomi erottelu oli hieman hankalaa. Choco haki hienosti kyllä putken, mutta puomille ei meinannut osua mitenkään. Yritin monella eri tavalla, mutta niin piilossa puomi Chocon mielestä oli että sitä ei sieltä putken suiden seasta löytynyt. Tätä siis treenaataan nyt oikein urakalla, jotta osataan se sitten kisoissa jos tarve vaatii ;)

Seuraavat kisathan Chocon kanssa kisataan Ruokolahdella. Mie ootan niin innoissani kisoja, sillä viimeksi kisattiin marraskuussa ja koira kulkee aivan mahtavasti ;)

Chocon treenien jälkeen ajoin kaasu pohjassa Lauritsalaan mätsäriin Stellan kanssa. Hieman jännitin miten Stella antaa tuomarin kopeloida, sillä ihmisethän on niiiin ihania eikä paikallaan yleensä malta pysyä ;) Jännitykseni oli aivan turhaa, ja Stella pönötti niin hienosti paikallaan kun tuomari katsoi hampaat ja kävi muutenkin koiran kokonaan läpi. Ei mitään tietoa hyppimisestä eikä muustakaan hötkyilystä, taitava otus :) Stella liikkui erittäin hienosti ja seisoi kauniisti, joten nappasimme kehästä punaisen nauhan!! Hetki odoteltiin punaisten kehää ja siellä koiria olikin paljon. Kehä oli hieman ahdas, mutta suht hyvin siellä mahtui liikkumaan. Stella liikkui taas todella hyvin ja malttoi seisoa paikallaankin vaikka kavereita oli edessä ja takana. Pariin kertaan juostiin kehä ympäri ja tuomari yllätti meikäläisen ja sijoitti Stellan punaisen saaneiden pentujen 2.! Aivan mahtava ensimmäinen kehäkokemus :) ehkä myö kesällä uskaltaudutaan sitten ihan oikeisiin kehiin ;)


Kaunokainen



Näillä ilmeillä ja liikkeillä sijoittui noinkin hyvin, hmm... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti