perjantai 4. maaliskuuta 2011

Liikaa(ko)?

Olen tässä nyt pohtinut asioita luettuani keskustelupalstoja ja blogeja.

Silloin kun Stella tuli miulle, olin alkuun tosi varovainen kaikessa ja mietin jokaisen liikkeen mitä koiran kanssa tein. Asiasta keskusteltuani niin kasvattajan kuin muidenkin koiraihmisten kanssa, kuulin että koiraa ei pidä kasvattaa pumpulissa ja että kyllä se koira kestää. Kuulemma mitään sen kummempia rajoituksia ei juurikaan tarvitse asettaa. Noh, mie aika pitkään kannoin Stellaa rapuissa, mutta nykyisin se saa kävellä ne jo itse. Tosin, miulla ei onneks ole kovin montaa rappusta, ja Stella osaa kävellä niissä nätisti. Kertaakaan ei ole rymynnyt niitä miten sattuu. Niin, ja kerrottakoon vielä että varoin asioita sen takia että Stella on ensimmäinen koira miulla joka on tarkoitus kuvauttaa läpikotaisin.

Eli, en varonut oikeastaan missään muualla kuin rapuissa. Käytiin niin hihna- kuin vapaalenkeillä. Stella sai juosta todella paljon metsässä vapaana, mutta joutui kyllä kävelemään hihnassakin. Olenko siis mokannut jo tässä? Jostain luin että ihmiset käyttävät koiriaan hihnalenkeillä vasta koiran ollessa liki vuoden vanha :O ja tämä perusteltiin sillä että hihnassa ollessaan omistaja ei huomaa jos koira väsähtää. Kröhöm, minä olen eri mieltä! Kyllä meillä ainakin on tähän asti joka ikinen koira hidastanut tahtia ja niistä on selvästi nähnyt jos ovat väsähtäneet. Miksi vesikoira olisi sitten poikkeus? Väitän että jos olisin Stellan kanssa käynyt niin pitkillä hihnalenkeillä, olisi se näyttänyt väsymyksensä ihan samalla tavalla kuin metsässä irti ollessaan. Minulla kun ei ole tapana raahata koiria perässäni! Ja sanonpa vielä että vaikka ollaan kuinka pitkiä lenkkejä kävelty, Stellaa ei ole ikinä tarvinnut kantaa, eikä raahata perässä lenkillä! Ja toki, jos se olisi hihnassa ollessaankin jäänyt jälkeen, olisin sen kaapannut pikkupentuna syliin ja kantanut kotiin.

Sitten asia missä kuulee miljoonia eri mielipiteitä, nimittäin agility. Pakko myöntää että tieto lisää tuskaa ja monesti pistää miettimään mikä on sopivaa minkäkin ikäiselle koiralle. Olen yrittänyt tässäkin asiassa pärjätä maalaisjärjellä, mutta kun lukee toisten harrastajien blogeja, koen maalaisjärkeni ohjaavan väärin. Osittain olen myös yrittänyt soveltaa niitä tapoja, joita käytettiin monia vuosia sitten kun Chocoa koulutettiin. Chocosta saatiin ainakin erinomainen ja terve koira! :) ja tottakai järki mukana treeneissä. Stella ei tokikaan hypi korkeita hyppyjä ja kiipeile a:n päälle ;)

Ja vielä tuohon pennun liikuttamiseen. Minä kuulun niihin ihmisiin jotka haluavat koiralleen kunnon lihaksiston alusta alkaen, jotta nämä hyvät lihakset sitten tukisivat koiran niveliä tulevaisuudessa. Pakko myöntää, mutta tässä asiassa koen ainakin onnistuneeni hyvin ;)

Noh myö jatketaan niin kuin tähänkin asti ja toivotaan että koira pysyy terveenä ja kuvaustulokset olisivat tulevaisuudessa priimat! Tällä hetkellä koirassa ei ainakaan tunnu olevan mitään vikaa. Liikkuu ja juoksee kun mielipuoli, eikä ikinä ole ontunut eikä vaikuta jäykältä levon jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti