perjantai 8. huhtikuuta 2011

Onni on....

... taitavat koirat :) perjantai-iltaa vietettiin taasen agilityhallilla koirien kanssa treenaten. Suunniteltiin kiva suora, mutta jostain kohti haastava radan pätkä jonka otin Chocon kanssa. Tässä treenissä päätin panostaa eniten keppien itsenäiseen suorittamiseen, joka sujuikin parin yrityksen jälkeen hyvin. Choco osaa pujotella loppuun asti vaikka itse jäisinkin reilusti taka-alalle, mutta tämä taito on kyllä tosi paljon kiinni päivästä. Välillä maltetaan loppuun asti, mutta tänään meinas olla vähän sellanen fiilis että ei ihan huvittas mennä loppuun asti. Parin toiston jälkeen saatiin onnistuneet kepit ja siihen oli hyvä lopettaa :)

Chocon jälkeen radalle pääsi Stella. Ihan ensimmäiseksi otin parit kepit kera alotus- ja lopetusverkkojen sekä yhden väliverkon. Stella pujotteli todella nopeasti ja hienosti. Sain sitten vinkin että kannattaisi ottaa se väliverkko sieltä pois, sillä pujottelu sujuu jo niin hienosti. Joo, sujuhan se, mutta sit alkokin temppuilu kun se yksi verkko otettiin pois sieltä välistä, huoh! Stella ei millään malttanu pujotella kun huomasi että verkkoja ei ole kun alussa ja lopussa. Pujotteli kaks ensimmäistä väliä, juos keppien vieressä ja pujotteli taas kaks viimosta väliä. Muutaman yrityksen jälkeen sain Stellan pujottelemaan alusta loppuun ilman lisäapuja, ja olisi pitänyt lopettaa siihen, mutta enpä sitten tehnyt niin :/ ajattelin että meneehän se vielä toisen kerran, mutta ei mennytkään, vaan rupesi stressaamaan hirveästi keppejä, mikä näkyi vauhdissa. Päätin sitten lisätä kaksi verkkoa keskelle keppejä, jotta sain loppuun vauhtisuorituksen. Lisäverkkojen avulla ei ongelmaa ja vauhti oli yhtä nopea kuin normaalistikin ja siihen olikin sitten hyvä lopettaa tämänkertainen keppitreeni :) seuraavalla kerralla sitten vähennetään taas toinen lisäverkko pois ja mahdollisesti kokeillaan pelkillä alotus- ja lopetusverkoilla. En tiedä, jotenkin tää "verkko-opetus" tuntuu välillä haastavalta, mutta ei ehkä pidä antaa periksi.

Keppien jälkeen tehtiin sitten yksi vauhtisuora. Hyppy-pituus-putki ja putken jälkeen pallopalkka. Stellassa on kyllä niin paljon vauhtia ja ytyä että ei voi olla kuin tyytyväinen ;)

Ainiin, tehtiinhän myö pari puomin kontaktiakin, ja samalla tuli otettua pari putki puomi erottelua. Putki nimittäin meni puomin ali, enkä jaksanut sitä siirtää sieltä poiskaan. Kolme kertaa Stella juos putkea läpi ennenkuin hoksasi sen puomin sieltä putken suiden välistä :D kontaktit oli loistavat, eikä Stella kertaakaan juossut läpi, vaan joka kerta pysähtyi oikeaan kohtaan. Huomasin kyllä että ylösmenoille pitää ihan oikeasti tehdä pikapikaa jotakin, mutta vielä pitää miettiä että mitä. Pysäytyksiin en halua lähteä, mutta ehkä pitää kokeilla rytmin rikkomista, josko sillä tavalla ne tassut osuisi paremmin sinne ylösmenokontaktille.

Nyt jaloissa makaa kaksi tyytyväistä ja väsynyttä koiraa. 2 x lenkki kävellen, 1 x lenkki juosten ja 1 x agilitytreenit (ohjaajalle treenit x 2, sillä koiria oli kaksi :) ) on riittävä määrä yhden päivän aikana siihen että Stella malttaa edes hetken nukkua kunnolla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti