sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Kisaraportti

Taasen kisailtiin Chocon kanssa Lappeenrannan agilitykisoissa. Kolmen startin verran kisailtiin eilen ja tuomarina kaikilla radoilla toimi Sami Topra.

Ensimmäinen rata oli aina kamala! Siis ei radassa mitään vikaa ollut, mitä nyt aika haastava oli, mutta oma ohjaus ja koira ei missään vaiheessa kohdannut. Heti ensimmäinen rima tipahti, ja videota katsellessa syykin siihen löytyi. Tyhmä ohjaaja ei malttanut odottaa niin kauan että koira hyppäisi hypyn, vaan laski käden alas juuri silloin kun koira hyppäsi :/ Muutama este päästiin eteenpäin ja sen jälkeen koira sujahtikin putkeen, vaikka olisi pitänyt mennä puomille. Mutta ei kai se koira sinne puomille pääse jos ohjaaja seisoo edessä!! Tuloksena siis hyl.



Toinen rata sujuikin sitten jo paremmin. Jo minien menoa katsellessa rata vaikutti mukavalta. Pari haastavaa kohtaa oli, mutta rata ei tuntunut liian ylivoimaiselta. Itseä jännitti nuo rimat ihan hirveästi edellisen radan jälkeen, vaikka syy olikin selkeästi ihan minussa itsessäni. Tällä radalla koira oli erittäin hyvin kuulolla ja kulki niin kuin ohjattiinkin :) ja tämän radan kontakteihin olin erittäin tyytyväinen. A varsinkin oli ehkä hieman hidas, mutta nyt Choco ihan selkeästi kontaktit otti. Yksi hölmö pyörähdys Chocolle tuli kun itse olin aavistuksen verran myöhässä, mutta maaliin selvittiin tuloksella 0(-4.93). Sijoituksemme loppujen lopuksi oli 4.!



Viimeinen rata olikin sitten hyppyrata ja siinä alku oli erittäin haastava. Ennen radalle lähtöä päätin että kunhan selvitään kepeille asti (7.este), selvitään sit myös loppuun saakka. Choco oli taas normaali oma itsensä ennen radalle menoa ja itsellä oli luottavainen olo. Radalla tapahtui kuitenkin jotain erittäin mystistä. Minä lähdin kääntämään koiraa vasemmalle kohti muuria hypyn jälkeen, mutta Choco päättikin kaartaa sittenkin oikealle ja hyppäsi pituuden väärään suuntaan!! Ikinä en olis voinu kuvitella että noin käy, mutta näköjään kaikki on mahdollista. Olis ollu kiva tietää mitä koiran päässä liikkui juuri tuossa kohdassa :) tuloksena siis tältäkin radalta hyl.



Hauska oli huomata että jokaisella radalla oli kunnon loppusuora. Choco näytti radalla hieman hölmistyneeltä kun pitikin juosta suoraan eteenpäin. Täytyy myöntää että tulee harjoiteltua liian vähän suoraa. Yleensä treenataan aina vain pieniä kaarroksia ja pientä pyöritystä. Mutta tietääpähän taas mitä seuraavan kerran treenaa ;)

Seuraavia kisoja en ole vielä päättänyt, mutta tarkoitus olisi käydä kisaamassa jossakin päin suomea ennen SM-kisoja. Varmaan puoleen vuoteen ei olla kisattu kuin oman seuran kisoissa, joten tekee varmaan koirallekin ihan hyvää kisata vierailla esteillä edes kerran ennen kesän SM-koitoksia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti