perjantai 1. huhtikuuta 2011

Perjantai-illan huumaa

Mitäpä muutakaan tekemistä koiraihminen kehitti perjantai-illalle kun agilitytreenit ;) suunnattiin siis ilta kasilta hallille, treenien jälkeen pieni lenkki ja kotona oltiin puolen yhdentoista maissa, ja mukavaa oli!

Hallissa oli mukava ja helppo ykkösluokan rata joka juostiin Chocon kanssa pariin kertaan läpi ja parissa kohtaa kokeiltiin vähän erilaisia ohjausjuttuja. Huomasin mm. että jaakotus ei toimikaan kaikissa käännöksissä, koska Choco lähtee jaakotukseen niin voimakkaasti mukaan että kääntyy aivan siivekettä hipoen. Mutta joka kohtaan löydettiin sopivat ohjauskuviot ja treeni oli erittäin onnistunut :)

Chocon jälkeen radalle pääsi Stella, joka olikin intoa ja vauhtia täynnä kun ei olla reiluun viikkoon mitään ihmeellistä tehtykään. Ihan ensimmäiseksi otin pari kertaa pelkän puomin, eikä "pieni" espanjalainen meinannut millään osua puomille sillä kierrokset nous vähän liian korkealle. Pienen rauhoittumisen jälkeen puomikin löytyi, ja kontakti oli hieno! Alkaa pikkuhiljaa tuntumaan että Stella on hoksannut sen kontaktin idean, ja tällä hetkellä virheet tulevat liian kovasta vauhdista ja innosta. Hetsaamisen ja härnäämisen kestää hyvin, eikä nykysin lähde miun hihhulointiin mukaan, vaan malttaa odottaa saa-käskyä, joka meinaa sitä että on lupa jatkaa matkaa :)

Puomin jälkeen otettiin hyppy-pituus-hyppy-putki-putki -pätkä, mikä sujui erinomaisesti. Stella malttaa tosi hienosti istua ensimmäisen esteen takana ja odottaa lupaa lähteä. Siinä vaiheessa kun Stella hyppäsi pituutta, tajusin että ikinä aikasemmin se ei ole sitä tehnyt, mutta onneksi este ei näyttänyt tuottavan hankaluuksia :) tosin palikoitakin tais olla vaan kaksi, joten ei ollut edes mitenkään erityisen pitkä. Stella on kyllä uskomaton menijä. Vauhtia älyttömästi, ja hyvin irtoaa, eikä putken suun ohitus tuottanut mitään ongelmia. A:n alla oleva putkikin löytyi joka kerta ilman ongelmaa ;) vielä kun saisi erilaisiin käännöksiin varmuuden niin hyvä tulee :)

Hankalin ohjauskuvio tällä hetkellä on ehkä takaakierto. Stella kyllä lähtee upeasti takaakiertoihin, mutta mielellään sitten kiertäisi koko hypyn, eikä hyppäisi missään vaiheessa. Tänään sitten pari kertaa otin pelkän takaakierron niin että niistin koiran siihen hypylle ja tällä tavalla se sujui hyvin.

Loppuun vielä puomia niin että otettiin vauhtia parin hypyn kautta. Pari kertaa piti ottaa puomi uusiksi kun ei ihan jarrut pelannu alastulolla, mutta enimmäkseen kontaktit toimi hienosti. Pari kertaa otin myös etupalkalla. Epäilin että lempparipallo vetää puoleensa niin paljon että jarrut ei pelaa alastulolla yhtään, mutta yllätyin kuinka hienosti Stella pysähtyi juuri oikeaan kohtaan, mahtavaa! Ylösmenojen kanssa pitää ehkä jotain tehdä, sillä jos Stella tulee suorasta linjasta kovalla vauhdilla, on kontaktille osuminen vähän siinä ja siinä. Nyt pitää vaan miettiä mikä olisi sitten se paras tapa opettaa ylösmenot. Pysäyttää en tahdo, joten jotain muuta olis keksittävä.

Hyvä treeni - parempi mieli ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti