sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Häiriöllistä tokotreeniä

Ulkona on aivan loistava ilma ja aamupäiväisen 1,5-tunnin lenkin jälkeen päätin tehdä vielä Stellan kanssa tokotreenin pihalla. Häiriötäkin oli, mikä on ihan hyvä, sillä ollaan aika paljon treenattu häiriöttömästi. Nyt nimittäin naapurin lapset pyöräilivät meidän ympärillä ja välillä meinas tulla yhteentörmäyskin, mutta Stella oli taitava eikä välittänyt lapsista yhtään, vaikkakin yhdessä vaiheessa lapset näyttivät kokoontuvan riviin meidän viereen :D

Tein siis pienen pätkän seuraamista sekä hihnassa että ilman, ja hyvin sujui. Meidän suurin ongelmahan on se, että Stellan takapää on vinossa, mutta nyt ollaan aika hyvin onnistuttu se suoristamaan :)

Stellasta kyllä huomaa että ollaan treenattu viime aikoina oikeastaan vain maahanmenoja. Tänään päätin että vaihtelu virkistää, ja tehtiin maahanmenojen sijasta istumisia, ja voi luoja että oli vaikeaa. Maahanmenoja tarjottiin, tarjottiin ja tarjottiin. Muutaman korjauksen jälkeen saatiin myös muutama onnistunut istuminen ja se treeni oli hyvä lopettaa siihen :) pakko vissiin treenailla näitä istumisiakin enemmän, sillä eikös BH-kokeessa ko liike ole?

Seuraavaksi tehtiin pari luoksetuloa, ja tällä kertaa ihan alusta loppuun saakka. Monesti teen niin että vapautan koiran juuri ennen kuin se on miun luona, jotta saisi sen vauhdin liikkeeseen, mutta miepä luulen että vauhti ei tule koskaan olemaan ongelma. Ellei sitten niinpäin että sitä on liikaa ;)

Ihan lopuksi tehtiin muutama noutotreeni kapulan kanssa. Enpäs edes muista koska viimeks oisin Stellalle kapulaa näyttänyt, mutta hyvin muisti mitä pitää tehdä. Aloitin tänäänkin kapulatreenin ihan vaan siitä että käskin Stellaa muutaman kerran vain pitämään kapulaa suussaan ja siitä edettiin sitten noutamiseen. Vauhtia riittää ja kapula otetaan hyvin suuhun eikä sillä leikitä, mutta itse palautus vaatii vielä vähän työtä.

Kyllä tuo on vaan niin mahtava koira! Hyvin muistaa jo kertaalleen opitut asiat ja on aina valmis tekemään hommia :) tokotreeniä pitäis ottaa vaan paljon enempi, jos meinaan joskus saada BH-kokeen Stellan kanssa läpi!

Stellan treenaamisen jälkeen touhusin myös vähän Chocon kanssa. Choco ei niin noista tokojutuista välitä, niin päätin treenata vähän Chocon nenää ;) heittelin maahan nameja, ja päästin Chocon etsimään niitä. Hyvin Choco osaa nenää käyttää ja sillä maltti riittää tuollaseen touhuun. Se oli niin ihanan näkönen kun kamalan tosissaan niitä nameja maasta etsi, ihan kun sillä ois ollu joku tärkeämpikin tehtävä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti