maanantai 20. kesäkuuta 2011

SM-kisat 2011

Nyt ne ois sit ohi, SM-kisat nimittäin :) perjantaina pakkasin koirat ja Pinjan kyytiin ja suuntasin kohti Nastolaa. Varattiin Pinjan kanssa telttapaikka, joten oltiin koko viikonloppu Suomen luonnon armoilla, ja voin sanoa että seuraavan kerran mietin pari kertaa varaanko telttapaikan vai jonkun muun majoituksen :) telttailu ois muuten ollu ihan jees, mut vesisade haittas vähän asiaa. Kaikki vaatteet märkinä ja teltassa kostea ja kylmä ja kurjuutta lisäs vielä se että joku unohti retkipatjat kotiin, joten alusta oli hieman kova ;)

Chocoa en ilmoittanut perjantain kisoihin ollenkaan, mutta kisapaikalle päästyämme liityimme kyllä yleisön joukkoon. Oli mukava katsella sellaisiakin koirakoita joita ei yleensä kisoissa näe.

Lauantaina kisattiin joukkue-SM ja myö oltiin Chocon kanssa meidän joukkueen ensimmäinen pari. Rataantutustuminen oli 9.30 ja meidän suoritus ohi jo kymmeneen mennessä. Lyhyt kisapäivä siis :) Rata oli helpohko, ja nollaa lähdettiin tekemään, mutta kympillä tultiin maaliin :/ yksi rima tuli alas sekä aan alastulolta kontaktivirhe!! Toinen kisa jo peräkkäin kun Choco loikkaa aan alastulon, joten tiedämme mitä treenaamme kun seuraavan kerran hallille mennään. Muuten meidän joukkuelaisten tulokset olivat 6,??, 0 ja 5, joten kovin hyvin ei pärjätty. Ei mahduttu edes kahdenkymmenen parhaan joukkoon, mutta kolmenkymmenen parhaan joukkoon sentäs mahduttiin ;)

Lauantai päivä meni aika pitkälti radan reunoilla istuen ja jännittäen. Vesisade meinas vähän haitata kisojen seuraamista, mutta mikäs siinä hyvässä seurassa istuessa. Miehän siis olin unohtanut sateenvarjot ja sadetakit kotiin, joten olo oli hieman märkä lauantai-iltana. Onneksi pääsi edes lämpimään suihkuun ennen nukkumaanmenoa :)

Sunnuntaina olikin vuorossa yksilö-SM ja rataantutustuminen oli taas klo 9.30. Meitä ennen radalla starttasi 96 koirakkoa, joten rataantutustumisen jälkeen oli puolisentoista tuntia aikaa odotella ennen omaa vuoroa. Aina välillä kävin rataa mielessä läpi, jotta sain kisatuntuman pysymään päällä. Kyllä tuo odotusaika meinas olla vähän liikaa, mutta sain kuitenkin itseni tsempattua radalle. Choco tuntu tosi tahmeelta koko radan ajan, ja joissain kohdin jouduin jopa odottelemaan koiraa :O yksi rima tuli alas, joten finaaliin ei meillä ollut mitään asiaa. Tämän vuoden tavoite ei siis täyttynyt.

Mie oon kyllä alkanut jo asennoitumaan siihen et Choco alkaa oikeasti olla jo iäkäs, ja pääasia että mummo nauttii ja tykkää <3 se nauttii suunnattomasti agilitystä ja siitä että mie teen sen kanssa ihan kahdestaan! Vähän haikein mielin olen miettinyt että miten jatketaan agilityä kesän kisojen jälkeen. Treenataan ehdottomasti niin pitkään kun Choco jaksaa ja tykkää tehdä, mutta entäs kisaaminen? Vähän leikittelin ajatuksella että josko Chocosta sais hyppyvalion perähikiäkisoja kierrellen. Lokakuussa tulis vuos ekasta hyppärivoitosta, joten en pidä sitä mitenkään mahdottomana ajatuksena. Muutamat pikkukisat ois katottuna, nyt vaan yritetään pitää mummeli kuosissa :) mutta muuten Chocon hiki hatussa treenaaminen taitaa pikkuhiljaa loppua. Pidetään taitoja yllä ja silloin kun kisataan tehdään pienempiä treenejä. Väitän kuitenkin että Choco ei enää ihan älyttömiä treenimääriä tarvitse. On sillä sen verran kokemusta, että luulis sen jo jotain osaavan ilman kauheita treenimääriäkin ;) ohjaajan taidot pysyy yllä Stellan ansiosta, jonka kanssa ruvetaan keskittymään enemmän tekniikkatreeneihin :)

Juhannus lähestyy ja poikkeuksellisesti vietän sen koirien kanssa kaupungissa. Enpä muista koska viimeks oisin viettäny jussia kaupungissa, mut kerta se on ensimmäinenkin ;) juhannuksen jälkeen voinkin aloittaa Stellan ekan näyttelyn jännittämisen, Chocon avoSM-kisojen jännittämisen sekä tietenkin maajoukkue karsintojen jännittämisen! Juvan näyttelyssä näyttäs olevan 8 perroa, Stella mukaanlukien :)

1 kommentti:

  1. Minä käyn kanssa keskustelua Bellan kanssa. Hyvässä kunnossa on koira, mutta kyllä nämä taisi olla viimeiset Sm-kisat. Jatketaan nyt syksyyn asti kisaamista silloin tällöin ja toivoisin jostain peräkylän kisoista saavani Mummolle sen yhden Hyppysertin kun kaksi sillä jo on...

    Bella ei ole kohta vuoteen enään treenannut kunnolla, silloin tällöin jotain höntsäystä. Haikeata se on silti :(

    VastaaPoista