keskiviikko 10. helmikuuta 2010

SM-nollat kasassa

Jippii!!! Me tehtiin se, ja hommattiin kaikki SM-nollat ensi kesän SM-kisoja varten! Ensimmäistä kertaa Chocon agilityuran aikana saatiin tuplanolla ja viisi muuta nollaa agilitykisoista! Joillekin itsestään selvyys että nollat saa kasaan, mutta miusta tää vaan tuntuu niin hienolta. Päästään kokeilemaan miltä se SM-kisoissa kisaaminen tuntuu :)

6.2. kisattiin siis Lappeenrannassa kolmen startin verran. Kaikilla radoilla tuomarina toimi Esa Muotka.

Kaiken kaikkiaan kaikki radat tuntui yllättävän helpoilta, mutta kyllähän sieltä ne hankalat kohdatkin löytyi. Ensimmäinen rata oli ihan perus agilityrata. Rataantutustumisen jälkeen itsellä oli suht varma olo. Vähän ennen puolta väliä radalla oli hankala putkeen vienti, mutta luotin koiraan ja ajattelin että kyllä se kuuntelee ;) Radalle lähdettäessä Choco oli erittäin rauhallinen ja kaikki vaikutti hyvältä. Radalle lähdettäessä koira lähti kuin tykin suusta ja se olikin sitten menoa. Putkelle vienti ei ollut ongelma eikä mikään. Choco ei edes vilkaissut putken väärään päähän. Kontaktit oli suht hyvät, joskin hilppasen liian hitaat. Loppupätkä radasta ei mennytkään sitten ihan niinkuin suunnittelin ja jouduin itse juoksemaan pidemmän kautta kun Choco ei irronnutkaan pituudelle niinkuin olin suunnitellut, mutta maaliin tultiin silti 0-tuloksella! Tän kisapäivän tavoitteet oli siis saavutettu. Tavoitteena kun oli se yksi 0-tulos saada SM-kisoja varten! :) Loppujen lopuksi meidän sijoitus tältä radalta oli 3.

Toinen rata oli aika samankaltainen kuin ensimmäinenkin. Rata olikin melkein sama kuin ensimmäinen, mutta suoritettuna vain toiseen suuntaan. Tällekin radalle lähdettiin varmoin mielin. Rata oli erittäin sujuva ja olo oli todella hyvä koko radan ajan, mutta lopussa sitten munasin itse :/ erittäin nopeaa nollaa oltiin tekemässä, mutta itse mokasin toiseksi viimeisellä esteellä. Katsoin että koira lähti jo hyppäämään hyppyä ja lähdin itse kääntymään että saisin Chocolle pienen kaarroksen hypyn jälkeen, mutta mitä teki koira? Päätti ettei hyppääkkään sillä näki minun kääntyvän toiseen suuntaan.. Ihan oma moka ja koiraan olen todella tyytyväinen! Tällä vitostuloksella olimme kumminkin 4.

Kolmas rata olikin sitten hyppyrata. Kiemurat näyttivät mielenkiintoisilta ja suhteellisen haastavilta. Tälläkin radalla oli pari läheltä piti -tilannetta, eikä ohjauskaan ollut ihan suunnitellun mukaista sillä olin itse niin monessa kohtaa myöhässä. Maaliin tultiin kumminkin tuloksella 0 ja sijoitus tältäkin radalta 3. :)

Koiraan olen joka kerta vaan tyytyväisempi ja tyytyväisempi. Suuri kiitos menestyksestä kuuluu Kokkosen Tuijalle! Erittäin paljon olemme treeneistä oppineet ja koiraa kohtaan luottamus alkaa itsellä olemaan sellainen kuin haluankin! Itselle on tullut varmuutta ohjaukseen, mutta vielä se koiran vaatima nopeus puuttuu. Sitä tässä ahkerasti treenaillaan ja toivotaan että treenaus tuottaa tulosta ;)

Seuraavan kerran Chocon kanssa skabaillaan 7.3. LAU:n järjestämissä kisoissa. Kevään suunnitelmat kisaamisen suhteen miulla oli sellaset että otetaan muutamat kisat keväälle ja yritetään metsästää sitä voittonollaa että AVA-kello lähtis käyntiin ja olisihan se mukava päästä kokemaan minkälainen meininki siellä MM-karsinnoissa on. Mutta mie asetinkin päätavoitteeksi tälle vuodelle SM-kisoihin pääsyn ja se ollaan nyt saavutettu :) toivotaan vaan että Choco pysyy terveenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti