sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Touhuiluja

Lomat on lusittu ja tällä viikolla on palattu takaisin arkeen. Tiistaina sain auton korjaamolle ja keskiviikkona jo takasin. Nyt on taas hyvä ajella hallille treenailemaan :)

Tällä viikolla ollaan tehty lähes joka päivä Stellan kanssa vähän tokojuttuja. Tällä hetkellä treenailen tokojuttuja lähinnä BH-koetta varten, joka olisi tarkoitus suorittaa sitten joskus. Stella osaa tulla jo tosi nätisti sivulle ja seuraaminenkin onnistuu kohtuullisesti, kunhan mie malttasin pitää käden kurissa enkä suotta veis sitä Stellan naaman eteen. Näyttää nimittäin häiritsevän Stellaa melkosesti jos härkin sitä kädellä. Seuraaminen on paljon parempaa jos pidän käden ihan normaalisti :) Stellan kanssa on kyllä mukava treenata kun se oppii niin nopeasti ;)

Keskiviikkona treenattiin Chocon kanssa uudessa ryhmässä. Tai siis valmennusrenkaaseen kuulutaan edelleen, mutta valmennusrenkaan sisällä ryhmät hieman muuttui, ja myö siis kuulutaan nyt eri porukkaan kun syksyllä. Ryhmä vaikutti erittäin mukavalta ja uskoisin että saadaan homma toimimaan hyvin! Treeneissä treenattiin Tuijan sunnuntaista rataa, ja Choco asetti turbovaihteen päälle enkä mie meinannut oikeasti pysyä perässä. Uskomaton vauhti!! Parin toiston jälkeen rata sujui hyvin kaikilla :) Choco on kyllä melkoinen sika kun oikeasti kiilaa miun eteen eikä muuten väistä. Pakkohan miun on sitten väistää kun en kehtaa koiraa jyrätä! Tekee ohjaamisesta välillä mahdotonta tuo eteen kiilaaminen, mutta onneks ohjaustapoja on monia, eikä aina tartte ohjata samalla tavalla ;)

Perjantai-iltakin kului hallilla, nimittäin mentiin Jennan kanssa ottamaan vähän pentuagilityä. Stellan kanssa otettiin kepit muutaman kerran, putkeen lähetyksiä sekä puomin kontaktia. Kepit sujuu jo hyvin, ja olenkin ruvennut miettimään että josko kohta ottais jo ensimmäisen verkon pois, ettei vaan käy niin että ollaan jossain vaiheessa jumissa niiden verkkojen kanssa. Miulla on sellanen kutina et mitä pidempään ottaa keppejä kaikilla verkoilla, sitä hankalampaa niistä on päästä eroon. Putkeen irtoaminen sujui hienosti! Kontaktien kanssa mie taidan saada harmaita hiuksia, mie en vaan osaa!! Stella tipauttaa aina toisen takajalan pois kontaktilta, ja mie kun haluaisin et sillä ois molemmat takajalat siinä. Seuraavan kerran täytyy kyllä kiinnittää huomiota siihen että en kumarru koiraa kohti ja pitää yrittää antaa koiralle enemmän tilaa, etten vaan kiilaa itse sitä koiraa pois kontaktilta.

Tänään oli taas vuorossa Chocon treenit ja tällä kertaa mentiin kisanomainen 3-luokan rata ja kaikilta otettiin aikaa. Ideana on että sama rata tehdään kerran kuussa ja aina otetaan aika, jotta voidaan seurata kuinka paljon on tapahtunut edistystä edellisestä kerrasta. Myöskin virheet lasketaan. Rata ei ollut mikään ylivoimaisen vaikea, mutta silti onnistuin möhlimään sen. Taas oli kohta jossa olisi pitänyt aan jälkeen työntää koira takaakierrolle, mutta ei se sujunut ihan niin kuin olin suunnitellut. Choco nimittäin sikaili taas ja kiilasi miun eteen ja hyppäsi hypyn väärään suuntaan. Myöskin puomin kontakti loikattiin komeasti yli :/

Uusintakierroksella tsemppasin kontaktit ja ohjasin aan jälkeisen hypyn toiselta puolelta ja nyt se onnistui, tosin kera riman tiputuksen, mut ohjaus oli hieman tökerö. Toinen rata oli sekunnin verran hitaampi kuin ensimmäinen, johtuen hitaasta puomin kontaktista, mutta sain kun sainkin Chocon ottamaan sen ;)

Miuta ärsyttää itessäni se, että kyseessä oli kuitenkin treeni, vaikkakin kisanomainen, mutta miun maltti ei kestänyt. Miulla pyöri mielessä vain se että nyt nopea kisanomainen rata, ja heti virheitä tuli! Asennetta mie en kuitenkaan onnistu jostain kumman syystä saamaan treeneissä samaksi kuin kisoissa, paitsi ehkä Tuijan treeneissä kun on oikeasti joku joka potkii persuksille. Kun malttais ite, vältyttäs turhilta virheiltä. Koira on taitava mut ohjaaja vaatii vielä työtä ;)

Treenien jälkeen Stella pääs mittatikun alle ja korkeutta neidillä on nyt 47cm. Painokin otettiin tänään ja vaaka näytti 13,4kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti