maanantai 17. tammikuuta 2011

Hierontaa

Tänään olikin koirilla hieman normaalista poikkeava ilta. Seurakaveri opiskelee koirahierojaksi ja hän tarvitsi harjoituskoiria ja mie sitten lupasin molemmat tyttöset käsittelyyn. Tänään hieroja saapuikin meille koiria hieromaan.

Vähän jännitin etukäteen miten sujuu, mutta yllätyin kuinka hyvin Chocokin malttoi rauhoittua. Edellisellä kerralla Choco ei meinannut millään antaa hierojan hieroa, mutta silloin olikin vieras paikka ja vieras ihminen. Tällä kertaa paikka oli tuttu ja hierojakin oli tuttu, joten ongelmia ei ihan niin paljoa ollut :)

Ihan koko aikaa Choco ei malttanut pysyä paikallaan, mutta levottomuus taisi johtua aika pitkälti kipeistä kohdista. Choco kyllä näytti selkeästi sen milloin sattuu. Etupää oli erittäin hyvässä kunnossa ja etujaloissa oli hyvä liikkuvuus. Hyvin venyi niin eteen kuin taaksekin. Takapää olikin sitten vähän enemmän jumissa, varsinkin oikea puoli. Choco ei meinannut millään antaa hieroa rauhassa vaan muuttui levottomaksi. Hieroja totesikin että täällä tuntuu ihan selvä jumi, mutta onneksi se jumi ei ollut niin paha etteikö sitä olisi auki saatu. Oikea takajalka venyi kohtuullisesti, mutta ei ehkä ihan niin paljoa kuin olisi pitänyt.

Vasen puoli ei ollutkaan ihan niin paha. Jumeja ei takajalassa ollut niin paljoa kuin oikealla puolella, mutta jotain "vikaa" jalassa kuitenkin oli. Choco ei antanut millään venyttää jalkaa. En sitten tiedä johtuiko siitä että Choco ei olisi enää malttanut olla paikallaan, vai oliko jalka vain muuten kipeä. Jumituksia ei jalasta löytynyt, mutta jokin siellä mätti.

Oikealta puolelta löytyi yhdestä nikamasta (vai nikamavälistä?), lavan vierestä kunnon jumitus, mikä pisti Choconkin irvistämään. Ei onneksi ärähtänyt mitenkään pahasti, mutta hampaita kyllä näytti, eikä millään olisi halunnut että ko kohtaan koskettaisiin. Onneksi hieroja ei antanut periksi ja kunnon käsittelyn jälkeen jumi aukesi, jes!

Vasemmalla puolella olikin parissa nikamassa (vai nikamavälissä? :) ) pahat jumit, mutta niistäkin päästiin eroon sitkeällä hieronnalla :)

Muuten mummo oli oikein hyvässä kunnossa ja sai kehuja isoista ja hyvistä lihaksistaan :) mutta pakkohan se on myöntää että Choco on erinomaisessa kunnossa ikäisekseen <3

Stellalle tehtiin vain kevyttä pentuhierontaa ja totutettiin sitä käsittelyyn. Alkuhieronta oli melkoista säätämistä ja sähläämistä Stellan osalta, mutta loppua kohden malttoi Stellakin rauhoittua. Ja löytyi kuulemma Stellastakin lihaksia ja muutenkin oli tyttö hyvässä kunnossa eikä mitään ihmeellistä löytynyt.

Seuraavaa käsittelyä katsotaan jossain vaiheessa. Nyt pitää vain seurailla muuttuuko Chocon liikkuminen parempaan tai huonompaan suuntaan :) sain onneksi hyvät ohjeet siihen miten pystyn helposti seuraamaan tuota selkää ja kuulemma heti pitää ottaa yhteyttä jos alkaa tuntumaan jäykältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti