torstai 9. kesäkuuta 2011

Kaikenlaista puuhaa

Huhhuh, viime aikoina on kyllä ollut niin kiirusta että ei ole ehtinyt ajattelemaankaan koko blogia. Koirien kanssa ollaan touhuiltu kaikenlaista. On treenattu tokoa, agia ja käyty mätsärissä.

Tokossa Stella on edistynyt jo tosi kivasti. Tai no, meidän treenaaminen taitaa olla melkosta räpeltämistä, mut edellisissä treeneissä saatiin jo koutsiltakin kehuja että edistystä on tapahtunut. Stella osaa tulla jo hyvin sivulle ja seuraamistakin ollaan vähän kokeiltu. Luoksetuloon tehtiin melko iso muutos. Miehän alotin opettamaan Stellaa tulemaan suoraan sivulle, mutta päätettiin sit vaihtaa se eteentuloon. Helpottaa tulevaisuudessa jos vaikka joskus innostun kilpailemaan esim. jäljellä tai haussa ;)

Agility on kivaa niin ohjaajan kuin koirankin mielestä!! <3 Stella on ihan super agilitykoira. Mie tässä hetki sitten hehkutin kun se osaa pysähtyä niiin hienosti kontaktille, mut hehkutin vähän liian aikasin. Nyt kun vauhtia ja varmuutta on tullut lisää, meinaa pysähtyminen unohtua. Tai okei, pysähtyy se, mutta vasta siinä vaiheessa kun kaikki neljä tassua on maassa. Pari muistutusta asiasta vaati, eikä nyt oo enää pariin kertaan menny läpijuoksuks. Suurin päänvaivaa aiheuttava asia tällä hetkellä agilityssä on puomin ylösmenokontakti. Tuolla pirulaisella on vauhtia niin paljon ja tosi pitkä askel jotta ne tassut ei siihen ylösmenolle osu :/ nyt pitäs äkkiä keksiä jotain, mutta mitä?! Vähän mietin että pitäisköhän kokeilla laatikkosysteemiä. Pitäiskin opiskella miten koulutus tuolla laatikkosysteemillä aloitetaan ja ryhtyä tuumasta toimeen!

Chocon kanssa ollaan treenailtu pari kertaa kisojen jälkeen ja SM-kisat on kyllä uhkaavan lähellä. Viikko aikaa, ja ainakin parit treenit pitäs saada tehtyä. Sunnuntaina onkin Tuijan treenikerta ja ens viikolla jos ottas yhdet pikkutreenit ja niillä mennään sitten :) saatiin Chocon kanssa paikka LAU:n SM-joukkueesta, joten ekat startit Nastolassa startataan lauantaina :) Choco kyllä kulkee hyvin, kunhan ohjaajan pääkoppa pysyis kasassa..

Eilen käytiin Stellan kanssa mätsärissä. Hetken mietin että lähdetäänkö kun on niin kuuma, mutta onneksi tuli lähdettyä. Chocoa en viitsinyt ilmoittaa, joten se sai tyytyä seuraneidin rooliin. Isoja pentuja oli paikalla yhteensä 12. Stella sai eka kehässä sinisen nauhan ja miun yllätykseks olikin sitten sinisten pentujen 1. :) vähänkö olin fiiliksissäni, vaikka olikin kyse vain mätsäristä. Miulla ehkä tuota kilpailuviettiä on sen verran että se puskee vähän pintaan vaikka olisikin kyse vaan "pikkujutusta". Vähän aikaa odoteltiin varjossa ison kehän alkamista ja samalla tsiikailtiin minkälaisia koiria meillä on vastassa ;) isosta kehästä löytyi meidän lisäksi, Punainen Irlanninsetteri, 2xkelpie, Amerikancockerspanieli, Staffi, mäyräkoira sekä parsoni. Isossa kehässä Stella esiintyi erinomaisesti. Liikkeet sillä oli hyvät ja kyllähän se seisoikin hyvin. Stella on luonnonlahjakkuus mitä tulee hyvältä näyttämiseen ;) loppua kohden meinas seisominen vähän tympiä. Todella kauan kyllä kestikin iso kehä. Kehä oli vielä sellaisella paikalla mihin aurinko paistoi ja kuumahan siinä meinasi tulla. Isossa kehässä juostiin ympyrää ja edestakaisin, sekä kaksi tuomaria vielä kopeloi koiran läpi. Stella on kyllä uskomaton. Yleensä se on ihan hullu muiden ihmisten perään, mutta sitten kun ollaan kehässä, se antaa katsoa niin nätisti. Seistä pönöttää paikallaan kun tuomari katsoo hampaat ja hipelöi muutenkin koiran läpi, upea otus!

Iso kehä tuntui kestävän koko illan, mutta sitten kun porukkaa alettiin sijoittaa, meni loppu nopeasti. Loppujen lopuksi Stella oli sitten BIS-4!!!!! :) Palkinnot oli erittäin hyvät. 4kg:n säkki kuivamuonaa, 2kg lihaa, 5kg:n lahjakortti jauhelihaan Kennel Rehulta, ruusuke ja pokaali. Kannatti maksaa 5€ ;)

Seuraavat menot ovatkin sitten Chocon kanssa SM-kisat, Stellan kanssa Juvan näyttely ja sit vielä Chocon kanssa MM-karsinnat :)


Stella ja mätsäri palkinnot


Stella ja Pinja analysoi treenivideoita ;)


Vanha kuva Chocosta :) (kuvan ottanut Anne Lind)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti