sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Heran luonnetesti

Juu, siis tämä luonnetesti oli jo 26.4., mutta siitä kirjoittaminen on hieman jäänyt :)

Himoksessa järjestettiin 26.4. joku luonnetestituomareiden koulutustilaisuus, ja siten Heralle tuli mahdollisuus osallistua kyseiseen testiin. Epävirallinenhan tuo oli, mutta ei Heran kanssa ole asiaa viralliseen testiin kun korvat on typistetty :/ Oli kyllä mukava saada tietää ehkä hieman lisää Herasta. Herahan on käynyt myös ruotsalaisen MH-testin, mutta nyt on sitten tulokset molemmista :)

Alunperin Tiinan piti Hera tuonne luonnetestiin viedä, mutta töidensä takia jäi sitten väliin ja näinollen mie sain mahdollisuuden viedä Heran sinne. Pitkään haaveilin että olisin Chocon luonnetestiin vienyt, mutta nyt jo ikä tuli vastaan, mutta pääsinpä kuitenkin Heran kanssa testiä kokeilemaan.

Paikalle kun mentiin, oli kaikki jo testipaikalla valmista. Tuomaria taisi hieman Heran kanssa "leikkiminen" jännittää kun käski laittaa pannan niin tiukalle kuin mahdollista. Itestä tuntu että panta ei edes pyöriny Heran kaulassa sen jälkeen, mutta ymmärsin kyllä tuomarin mahdollisen pelon :)

En nyt tarkkaa suoritusjärjestystä muista, mutta ensiksi tuomari leikki koiran kanssa. Lähtihän Hera leikkimään, mutta ei niin kovin innoissaan asiasta ollut. Saatto kepistä välillä päästää irti ja miettiä että leikkiskös vielä. Tuomari kumminkin koiraa kehui, mutta huomautti myös koiran aika-ajoin tulevasta "innottomuudesta". Mutta sellainen Hera on :)

Kelkka oli kyllä jännä juttu :) tai no, miten sen nyt ottaa. Jos koira ensin muutaman kerran haukahtaa ja sen jälkeen menee jo muina miehinä kelkan luo, ei varmaan kovin jännä juttu kumminkaan ollut. Maasta ilmaan pompahtava haalari ei paljoa koiraa hätkäyttäny. Hera katto ihan siihen malliin että jaa, tuollanen juttu tuolta tuli ja jatko matkaansa eteenpäin. Tynnyrissäkään ei ollut mitään pelottavaa. Hera vaan vilkaisi taakseen ryminän alettua ja kävi tynnyriä haistamassa ja that's it.

Sitten toinen tuomareista yritti "hyökätä" miun kimppuun. Hera oli oikein esimerkillinen dogo. Ei minkäänlaista halua hyökätä tuomarin kimppuun. Haukkui miun vierellä kyllä kokoajan, mutta hihna löysällä, eikä minkäänlaista tarvetta "hyökkiä" tuomaria kohti. Tästä Hera sai todella paljon kehuja. Tuomarin mielestä näin kuuluu toimiakin :)

Pimeä huone oli ehkä koko testin hauskin juttu :D Hera kun tunnetusti on melkoinen blondi, oli tästä odotettavissa erittäin hauska osuus. Mie menin tolpan taakse nojatuoliin istumaan ennenkuin Hera päästettiin huoneeseen. Ihan yllättävän hyvin Hera lähti miuta haeskelemaan, mutta jossain vaiheessa epätoivo yllätti koiran. Hera yritti haukkumalla saada apua, mutta tuomarit oli tylsiä eikä auttaneet toista hädässä ;) Hera rymisteli niin kovaa ettei edes miun niiskautuksia tai kuiskauksia kuullut, mutta loppujen lopuksi mie sitten sieltä nojatuolista löydyinkin.

Seuraavaksi koira piti jättää seinään kiinni ja miun mennä piiloon. Toinen tuomareista "hyökkäsi" koiraa kohti ja arvioi kuinka koira reagoi. Hera olisi kovasti halunnut lähteä miun perään kun oli kuulemma yrittänyt hihnaa purra poikki, mutta pysyi kumminkin seinässä kiinni. Hihna oli niin lyhyt että Hera ei mahtunut kääntymään vaan joutui kokoajan seistä kylki kiinni seinässä :/ Tuomari hyökkäs, Hera haukkui ja sen jälkeen tuomari jo silittelikin koiraa. Mie tätä osiota vähän jännitin, kun tiesin että "hyökkäyksen" jälkeen tuomari menee koiraa silittämään. Mie kun tulin piilosta, oli siis tuomari Heran luona, mutta Hera ei oikein tainnut tilanteesta tykätä kun seisoi selkä kohti tuomaria. Ei kumminkaan tuomaria syönyt :)

Viimeisenä osiona oli ampuminen ja siitäkään Hera ei ollut moksiskaan. Ensimmäisen laukauksen jälkeen Hera katteli äänentulon suuntaan ja näytti miettivän että ketähän ammuttiin. Toisen laukauksen kohdalla Hera vaan istuskeli ja katteli lintuja :)

Tässä vielä pisteet:

Toimintakyky +2 (hyvä)
Terävyys +1 (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu +3 (kohtuullinen, hillitty)
Taisteluhalu +2 (kohtuullinen)
Hermorakenne +1 (hieman rauhaton)
Temperamentti +3 (vilkas)
Kovuus +3 (kohtuullisen kova)
Luoksepäästävyys +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukauspelottomuus +++ (laukausvarma)
Pisteet yht. 208

Hera sai todella paljon kehuja luonteestaan. Hera ei missään vaiheessa paineistunut testin aikana koska arvostelun kuuntelun aikana makoili maassa ja katseli ketä yleisöstä löytyy. Alussa koira nuoli tuomarin naaman ja korvat. On Hera vaan niin ihana koira!

Kuvia ja videota en testistä ole vieläkään saanut, mutta tässä pari kuvaa Herasta viime kesältä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti