keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Erittäin hiljaista eloa

Huh, onpas taas tovi vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta, mutta eipä myö olla mitään ihmeellistä kyllä touhuttukaan.

14.2. käytiin Etelä-Karjalan länderimiitissä, mutta siitä nyt on niin monen blogissa tekstiä että tokkopa mie enää lähden siitä sen ihmeempää kirjoittelemaan :) Mukavaa oli ja toivottavasti tapaillaan taas pian :)

Lauantaina 21.2. lähdettiin Jämsän seudulle iskää moikkaamaan ja Choco oli tottakai mukana. Siellä kaksi isoa valkoista vastassa. Hera ei meinannut minua edes ulkona huomata kun kiersi iskän asuntoautoa ja odotti koska Choco tulisi ulos. Miun mielestä on niin ihana nähdä kuinka Hera nauttii Chocon näkemisestä. Vaikka Obin kanssa ottavat yhteen milloin mistäkin syystä ja välillä ihan syyttäkin, mutta Chocon kanssa ei ole pitkään aikaan tullut mitään kahakoita. Eilenkin kun lähdettiin takaisin kotiin päin ja iskä heitti meidät Jyväskylään linja-autoasemalle, nukkui Hera aivan Chocon kyljessä kiinni ja välillä taas Chocolla oli Heran häntä kainalossa ;)

Obi nyt oli taas samanlainen häslä kuin ennenkin. Siinä on kyllä sellainen koira josta välillä pitää miettiä että osaako se rauhoittua ollenkaan?

Sunnuntaina päästiin Chocon kanssa pitkästä aikaa agilitytreeneihin kun käytiin Jämsän seudun palveluskoiraharrastajien talvitreenipaikassa vähän treenailemassa. Tarkoituksena miulla oli mennä vain treenaamaan, mutta kuinkas siinä sitten kävikään.. No tottakai mie löysin itseni pitämästä treenejä ja treenaamasta samaan aikaan :) oli kyllä mukavaa päästä pitämään treenejä pitkästä aikaa. Kyllä sitä näköjään sitäkin hommaa alkaa kaipaamaan. Treenit meni todella hienosti vaikka viime kerrasta olikin aikaa. Enkä kadu yhtään sitä että ilmoitin Chocon Lappeenrannan maaliskisoihin :) ensin nimittäin mietin että en viitsi ilmottaa sitä sinne kun ei olla treenattukaan, mutta päätin kumminkin että kyllähän se koira sen homman osaa ja niin se ilmottautuminen lähti eteenpäin, mutta näin jälkeenpäin ajatellen se oli ehkä ihan hyvä homma kun koira treeneissä kulki noinkin upeasti :) Kontakteillakaan ei ollut mitää ongelmaa. Hienosti se koiruus sinne pysähtyi kun käskin :)

Maanantaina käytiin sitten Heran ja Obin kanssa tokotreeneissä. Ensin lupasin Tiinalle että voin treenata toisen koiran kanssa, mutta treenipaikalle päästyämme sanoin etten tee sittenkään kummankaan kanssa mitään kun ei tuo toko ole ihan meikäläisen laji. Tiina sitten aikansa jankkas ja niinhän mie löysin itseni ensin Heran kanssa treenaamasta. Vitsit että Hera menikin upeasti. Eihän se nyt mitään "kisatasoa" se meno ollut, mutta Heraksi todella upeasti. Seurasi nätisti, pysähtyi liikkeestä ja tuli hienosti sivulle.

No sitten kun tuli uudelleen meidän koirien vuoro päästä kentälle, yritti Tiina houkutella miuta Obin ohjaksiin, mutta siihenkin sanoin ensin että en tee sen kanssa mitään, mutta yllätys yllätys löysin itseni myös Obin ohjaksista :)

Obi oli todella upea. Seurasi niin nätisti, vaikka vähän erilaista tyyliä kokeilinkin kuin Tiina. Sitten ajattelin vielä testata nuoren koiran malttia ja jätin Obin paikkamakuuseen ja lähdin hakemaan Tiinan taskusta mottista. Noh, ensimmäisellä kerralla matka oli liian pitkä ja ymmärrän kyllä että Obi lähti hiipimään perässä, mutta kun uudelleen jätin paikalleen, malttoi Obi hienosti pysyä paikallaan. Lisäsin vähän panoksia ja heiluttelin mottista kädessäni samalla kun lähestyin maassa makaavaa Obia. Ja yllätyksekseni Obi pysyi kuin pysyikin paikallaan niin kauan kuin annoin sille vapauttavan käskyn :) Aivan todella taitava nuori mies, joka muuten täytti vuoden pari viikkoa sitten ;)

Nyt valmistaudutaan Chocon kanssa tuleviin kisoihin ja aloitetaan sen tuplanollan metsästys uudelleen, että sinne SM-kisoihin sitten kesäkuussa pääsisi. Ei se olisi enää kuin siitä tuplanollasta kiinni ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti